Selecteer een pagina

Speelstijl van de club

Voetbalvisie van de club

We willen vooral aanvallen en scoren. Daarom opteren we voor een groot voetballend vermogen van alle tien de veldspelers en de keeper, met als belangrijkste kenmerken het uitvoetballen van achteruit, de paskwaliteit en creativiteit/intelligentie van de middenvelders en het hoog scorend vermogen van de aanvalslinie.

Alle automatismen die ons elftal bezit worden twee keer per week getraind. Binnen onze jeugdopleiding hanteren we dezelfde principes. Alle maandthema’s zijn gelinkt aan positiespel en drie van de vier maandthema’s zijn gelinkt aan aanvalsspel.

We werken vanuit een filosofie en een goeie structuur. Van de jeugd tot en met het eerste elftal. We proberen op jonge leeftijd spelers te laten integreren in de ploegen.

De huisstijl van Ritterklub is in eigen handen. Aanvallend voetbal, waar wij allemaal van dromen en genieten. Niet om een goal te voorkomen, maar om een goal te maken. Ook tegen ploegen die niet meewillen blijven we trouw aan onze filosofie. Alleen om het resultaat te consolideren of om even te rusten schakelen we over naar een systeem van lagere druk maar zodra iedereen weer fit is schakelen we terug over in aanvalsmodus.

Spelcconcepten

De basis van ons systeem in balbezit bij de eerste ploeg is het positiespel. In de opbouw vanuit de verdediging zakken de centrale verdedigers laag en breed uit en komt de verdedigende middenvelder centraal de bal vragen. Indien mogelijk worden heel snel linies overgeslagen, waarbij we snel de terugzakkende centrumaanvaller proberen aan te spelen die terugkaats naar één van de controlerende middenvelders die op zijn beurt de bal diep speelt naar één van de kruisende en diep bewegende flankaanvallers in de rug van de verdedigers.

Bij aanval over de flanken spelen de backs een zeer belangrijke rol. Zij spelen vrij hoog en verdubbelen regelmatig. Bij aanvallen over de flanken zorgen we voor een bezetting van elke zone in de zone van de waarheid. De basisformatie van onze eerste ploeg is de 1-4-3-3.

De speelwijze van onze eerste ploeg sluit aan bij de speelwijze die staat beschreven in de opleidingsvisie van Voetbal Vlaanderen. Bij Ritterklub wij deze opleidingsvisie en werken we met dezelfde basics en teamtactics. Net zoals bij Voetbal Vlaanderen staat bij ons FUN, FORMATION en HET KIND centraal !