Selecteer een pagina

Op 14 oktober 2006 vierde Ritterklub, de enige Vlaamse voetbalclub in Brussel, zijn 50-jarige jubileum. Vanuit politieke hoek kregen wij toen een positief signaal wat onze verdere toekomst betrof. Achteraf zou blijken dat het nog een lange, vaak moeilijke weg werd, maar met de hulp van de gemeente Jette, de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) konden wij in 2014 eindelijk het project op de Heymbosch-site realiseren met de inhuldiging van de nieuwe synthetische terreinen, kleedkamers en kantine. Onze accommodatie ligt recht tegenover het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola in hartje Jette. Daar hebben wij, naast een eigen moderne kantine, de beschikking over twee synthetische terreinen, een grasterrein en 6 eigen kleedkamers.

Na de accommodatie kreeg ook ons bestuur 4 jaar geleden een nieuw elan met de inbreng van jonge en enthousiaste mensen, samen goed voor niet minder dan 150 jaar Ritter-ervaring! Toen werd al snel duidelijk dat onze club voluit de kaart van de jeugd zou gaan trekken. Met meer dan 400 leden waarvan meer dan 75 procent jeugdspelers mag Ritterklub lokaal als een belangrijke speler in het Jetse socioculturele en familiale leven worden aanzien. Het spreekt dan ook voor zich dat wij als bestuur met plezier in onze jeugdwerking investeren, want: “wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”. Dat Ritterklub met in totaal 26 ploegen een vereniging in volle bloei mag genoemd worden, is een understatement, maar desondanks zijn en blijven we vooral een gezellige, familiale club waar iedereen welkom is en waarin iedereen zich snel thuis voelt. De voertaal is Nederlands, maar de taal die we nog het meeste beheersen, is die van het spelletje zelf, en die van de vriendschap.

We zijn vandaag de dag bijzonder fier dat we sinds het seizoen 2019-2020, mede dankzij de steun van de VGC en Sportwerk Vlaanderen, als enige amateurvoetbalclub in België over een voltijdse verenigingsmanager/ jeugdsportcoördinator beschikken. Samen met hem doen we er dag in dag uit alles aan om onze structuur en werking voortdurend te verbeteren zodat al onze spelers – niet in het minst onze jeugdspelers – daarvan de vruchten kunnen plukken. De organisatie van deze werking begint trouwens stilaan vorm te krijgen, o.a. met de opsplitsing in onderbouw, middenbouw en bovenbouw voor trainingen en wedstrijden, en het creëren van bijkomende ploegen zodat we onze spelers maximaal speelgelegenheid én spelplezier kunnen garanderen. Ritterklub staat in de nabije toekomst niet alleen sportief, maar ook extra-sportief voor een verdere uitdaging, maar wel een veelbelovende uitdaging met heel wat perspectieven en een mooie, duurzame toekomst.

Als bestuur rekenen we daarvoor niet alleen op onze technische staf, die met hun kennis, ervaring en enthousiasme voor de nodige kwaliteit op het terrein zorgen, maar zeker ook op jullie – leden, ouders, supporters & sympathisanten. Want jullie zijn het kloppende hart van onze club, en jullie talenten, plezier, sportiviteit en vriendschap zorgen ervoor dat we een (h)echt team kunnen zijn!

Alvast bedankt voor jullie positieve bijdrage aan de veelbelovende toekomst van onze prachtige, unieke club!

Met sportieve groeten
Chris RAEMAEKERS
Trotse voorzitter Ritterklub Jette